Remedii împotriva petelor. Tratamente naturale împotriva acneei

Remedii casnice împotriva petelor

Indicii utile cu privire la modul în care puteţi evita petele şi erupţii cutanate la nivelul pielii

Fiecare dintre sfaturile noastre utile pentru lupta împotriva petelor, acneei, şi erupţiilor cutanate la nivelul pielii poate fi implementat, în mod natural şi fără utilizarea de substanţe chimice, şi fără efecte secundare.

 

Schimbaţi faţa de perne de 1-2 ori pe săptămână

masca-de-argilă

Persoanele care schimbă faţa de pernă de 1-2 ori pe săptămână reduc riscul de apariţie a petelor pe obrajii lor. Peste noapte, coloniilor de bacterii nu le place nimic mai mult decât să se adune în faţa dumneavoastră de pernă, unde aşteaptă cu perseverenţă să vă atace faţa din nou, în noaptea următoare. Aţi observat dacă aveţi mai multe pete pe piele pe un obraz mai mult decât pe celălalt? Dacă da, acest lucru se datorează probabil faptului că dormiţi mai mult pe partea care este afectată.

 

Schimbaţi prosoapele cel puţin la fiecare 2 zile

Cel puţin la fiecare 2 zile schimbaţi prosopul pe care-l folosiţi pentru a vă usca faţa. Vă îngrozeşte gândul unui coş plin de rufe? Treceţi la prosoape pentru oaspeţi – acestea sunt perfect adecvate feţei dumneavoastre şi aceasta înseamnă mai puţine rufe de spălat.
Sau încercaţi să utilizaţi prosoape de hârtie mai groase – acestea se utilizează doar o singură dată, îndepărtând toate bacteriile chiar în timpul procesului.

Evitaţi flanelul

erupţii-cutanate

Atunci când vă spălaţi pe faţă cu un flanel, multe dintre bacterii sunt transferate de pe faţa dumneavoastră pe flanel, unde se multiplică într-un ritm alert – şi în timpul de aşteptare până la următoarea utilizare a flanelului.
Efectuaţi următorul test: Spălaţi-vă pe faţă cu flanelul dumneavoastră şi apoi lăsaţi-l pe marginea chiuvetei timp de 2 - 3 zile. Dacă mirosiţi acum flanelul, veţi observa că are un miros de mucegai – cauzat de bacteriile care au fost ocupate să se multiplice în absenţa dumneavoastră.
Dacă chiar nu puteţi renunţa la flanel, utilizaţi unul nou de fiecare dată când vă spălaţi pe faţă şi apoi spălaţi flanelul prin fierbere.

 

Efectuaţi o îngrijire de bază a pielii

bicarbonat-de-sodiu

Glandele dumneavoastră sebacee sensibile se irită rapid, rezultând erupţii cutanate. Igiena personală de bază este cel mai natural şi mai sănătos mod de a avea grijă de dumneavoastră şi este cel mai blând mod de tratare a pielii dumneavoastră. Aceasta îndepărtează toxinele, purifică în profunzime pielea, închide porii pielii, reglează activitatea glandelor sebacee şi refacerea lipidelor de la nivelul pielii, protejează împotriva inflamaţiilor bacteriene, a infecţiilor fungice şi a virusurilor şi, mai presus de toate, aceasta regenerează celulele pielii. Dar cum asiguraţi îngrijirea de bază a pielii? Cel mai bun şi cel mai ieftin mod este să utilizaţi un săpun bun (cu o valoare a ph-ului cuprinsă între 8.5 - 9), care este utilizat, de asemenea, de mulţi dermatologi, pentru a trata iritaţiile pielii.

 

Uleiul Manuka are un efect antibacterian

Cu siguranţă aţi auzit de universalul ulei din arborele de ceai şi este posibil chiar să-l fi folosit. Uleiul Manuka este chiar mai bun pentru erupţiile cutanate, deoarece are un efect antibacterian mai puternic. Acesta este ideal ca remediu de urgenţă pentru petele care de-abia au apărut - tamponaţi petele de câteva ori pe zi cu ulei de Manuka pentru a scăpa repede de ele.


Masca de argilă cu efect vindecător

Mult-lăudata mască de argilă cu efect vindecător calmează pielea şi inflamaţiile apărute. O puteţi cumpăra gata preparată, într-un tub, în farmacii sau puteţi cumpăra argila cu efect vindecător şi o puteţi amesteca dumneavoastră într-un vas curat. Aplicaţi argila cu efect vindecător pe zonele afectate ale pielii şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 20 - 30 de minute. Important: Curăţaţi-vă faţa bine după utilizare, deoarece în caz contrar este posibil ca porii dumneavoastră să rămână astupaţi.

Un peeling cu bicarbonat de sodiu de 1-2 ori pe săptămână

Un peeling cu bicarbonat de sodiu este un mod minunat de îndepărtare a celulelor moarte ale pielii. Evitaţi peeling-urile gata preparate care se vând în farmacii, deoarece acestea nu conţin de obicei numai produse de bază şi vă vor irita pielea sensibilă şi mai mult. Următoarea variantă este mult mai ieftină şi se aplică întotdeauna proaspăt preparată: un amestec de gel de curăţare fără săpun de dimensiunea unei alune (multe produse pentru piele sensibilă sunt fără săpun), cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu, şi frecaţi-vă faţa, gâtul şi linia gâtului cu aceasta (în mod ideal la duş).

Baie de aburi facială cu muşeţel

Pielea dumneavoastră se va bucura, de asemenea, de o baie de aburi facială cu muşeţel, o dată sau de 2 ori pe săptămână. Umpleţi un vas mare cu apă fierbinte, adăugaţi muşeţel - sau extract de gălbenele - şi puneţi capul deasupra vasului. Cu un prosop tras peste cap, lăsaţi aburul să acţioneze asupra pielii feţei dumneavoastră timp de aproximativ 10 minute. Aceasta forţează punctele negre să iasă la suprafaţă şi intensifică circulaţia şi regenerarea pielii.

Dezinfectarea cu loţiune de faţă

Şi, la sfârşit, dar nu în cele din urmă, iată o reţetă simplă dar eficientă pentru loţiunea de faţă, pentru a vă reîmprospăta pielea:
- 150 ml 70% alcool
- 20 picături de ulei de arbore de ceai


Amestecaţi ingredientele, spălaţi-vă pe faţă cu loţiunea şi apoi ştergeţi-vă cu un tampon de bumbac.

Mai puţin înseamnă mai mult …

Putem concluziona că, pentru o piele sensibilă, care este expusă la erupţii cutanate, mai puţin înseamnă, cu siguranţă, mai mult.
Glandele sebacee sunt foarte sensibile şi reacţionează repede în mod exagerat.
Acordaţi-i pielii dumneavoastră o vacanţă, evitând cremele şi gelurile scumpe o anumită perioadă de timp.
Scopul multor produse agresive împotriva petelor, disponibile în farmacii, este chiar acela de a produce dependenţă. Cu alte cuvinte, acestea au un efect de calmare iniţial şi apoi, odată ce pielea s-a obişnuit cu ingredientele active, vechea problemă reapare.

 1. cyclotest 2 plus

  cyclotest 2 plus

  760,00 RON
  24% Taxe incluse, Livrare gratuită în București CARGUS

  Contracepţia naturală cu cyclotest 2 plus – fără niciun efect secundar. Indicaţi cu precizie cele câteva zile fertile, prin simpla măsura re a temperaturii dumneavoastră.

  Află mai mult